Home
Contact
LinkedIn Facebook twitter
Human Resource Management

Zal de telefoon ooit helemaal uit het contactcenter verdwijnen?

Wees gerust, zolang de mens kan spreken en de natuurlijke behoefte heeft verbaal te interacteren zal hij gebruik blijven maken van het instrument dat hij voor dat doel tot zijn beschikking heeft. Het spreken van de mens is net zo inherent aan zijn bestaan als voortplanten.

Is de term contactcenter niet veel beter dan callcenter?

Met de term callcenter weet iedereen, in ieder geval in de branche, wat ermee wordt bedoeld. Overigens moet nog vaak op verjaardagen worden uitgelegd wat een callcenter nu eigenlijk is. Contactcenter dekt wellicht de lading beter dan callcenter; immers het multimediale wordt ermee onderstreept. Aan de andere kant hecht ik aan de term callcenter: we weten wat we ermee bedoelen en dat we met het gebruiken van deze naam niet de intentie hebben klantcontacten uit te sluiten o.a. op basis van gekozen medium.

Waar staat FTE voor?

Full Time Equivalent. De eenheid waarmee arbeidskrachten worden gemeten. Met andere woorden, een medewerker die fulltime werkt wordt als één FTE geteld. Iemand die halve dagen werkt dus voor 0,5 FTE, enzovoort.
Wat betekent HRM nu eigenlijk precies?

HRM staat voor Human Resources Management dat zoveel wil zeggen als het op een gestructuureerde wijze omgaan met het personeelsbeleid. Structuur is een kernwoord maar ook beleid of anders gezegd na denken over wie de organisatie is, welke doelstellingen er zijn om daar vervolgens de juiste mensen bij te vinden en daar dan zo mee om te gaan dat ze daadwerkelijk de bedoelde bijdrage leveren.

Inloggen / Registreren
logo-aspect.jpg

openvaren.jpg

Skywalker-logo.jpg

Supervisorweb copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag de disclaimer en het privacy reglement.
Supervised by Webspace Design