Home
Contact
LinkedIn Facebook twitter
Nieuws: 'Bazen overschatten zichzelf'
Datum: 2011, 31 August

Werkgevers mogen dan denken dat zij secundaire arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden en promotiekansen piekfijn geregeld hebben voor werknemers, hun personeel denkt daar heel anders over. Uit onderzoek van Tempo Team blijkt dat bazen zichzelf hierin vaak overschatten. Dit schrijft De Telegraaf, op basis van onderzoek door Tempo Team.

Werknemers zijn veel minder tevreden over hun baan dan de baas verwacht. Zo is slechts 49% van de mensen in loondienst content met het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden die zijn afgesproken. Terwijl werkgevers ervan overtuigd zijn dat zeker 72% van hun personeel hiermee happy is. Een kleine 27% van de ondervraagden zegt voldoende promotiekansen voor zichzelf te zien. Terwijl hun bazen in de veronderstelling leven dat zij maar liefst 47% van de werknemers genoeg doorgroeimogelijkheden bieden. Ook op het punt van (interne) opleidingsmogelijkheden lopen de meningen opvallend ver uiteen. Zo zegt niet meer dan 48% van de werknemers voldoende ruimte en budget te krijgen voor het volgen van extra opleidingen. De ondervraagde bazen rekenden op een score van 65%.

Volgens Suzanne Jungjohann van Tempo Team zouden werkgevers meer aandacht moeten hebben voor wat er echt leeft onder hun personeel en waar nodig investeren in ontwikkelingsmogelijkheden. "Zeker met het oog op de vergrijzing en de daarmee samenhangende arbeidskrapte is dit belangrijk", benadrukt zij.Terug naar Nieuws
Inloggen / Registreren
Telecommerce-logo.jpg

logo-randstad.jpg

VANAD-GROUP-logo.png

Supervisorweb copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag de disclaimer en het privacy reglement.
Supervised by Webspace Design