Home
Contact
LinkedIn Facebook twitter
Nieuws: Je diploma Contact Center Team Manager halen?
Datum: 2011, 17 November

Sinds enkele jaren bestaat in de contact center wereld de mogelijkheid om officieel erkende beroepsdiploma's te halen. Het gaat om het officiële iMBO vakdiploma Contact Center Medewerker en het MBO diploma Contact Center Team Manager. Het zijn zognaamde leerwerktrajecten via de beroeps begeleidende leerweg (BBL). Steeds meer middlemanagers ontdekken dat een erkend vakdiploma een waardevolle basis is voor een carrière, zowel binnen als buiten het contact center.

Leren en werken
BBL  betekent overigens dat een groot deel van de opleidingsinspanningen in de eigen werkomgeving kan worden gedaan. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in een opleiding die goed op maat kan  worden gemaakt, maar die ook wel wat verplichte vakken kent (Nederlands, Engels, Rekenen).

Oorspronkelijk werden dit soort opleidingstrajecten vooral 'in company' aangeboden, dus volledig bij een organisatie in huis. Dat heeft voordelen, want je hoeft immers niet naar een externe leslocatie voor een periodieke lesdag. Er is echter ook een belangrijk nadeel. De organisatie waarin je werkt dient zo groot te zijn dat er ook daadwerkelijk een opleidingsklas kan worden gevormd. Veel organisaties kunnen geen klasje teamleiders of supervisors vrijmaken voor een opleidingsdag. De operatie moet immers worden gerund.

Voordeel van open inschrijving
Dit probleem is te ondervangen met het open inschrijvingen concept van Philipse Business School. Deze opleider biedt de MBO opleiding tot Contact Center Manager aan op een manier die ook individuele teamleiders of supervisors in staat stelt een officiele beroepsopleiding te volgen. Ideaal voor kleinere organisaties en die situaties waarin er geen in company traject kan worden verzorgd. Afhankelijk van de duur van de opleiding waarvoor je kiest (1 of 2 jaar) ga je één of twee keer per maand naar Houten. Je volgt daar een lesdag met collega's uit andere organisaties. De overige opleidingstijd spendeer je op de werkvloer of thuis (e-learning).

Meer informatie?
Wil je meer weten over deze opleiding? Bijvoorbeeld over de toelatingseisen, de meerwaarde van een erkend diploma of het financieel aantrekkelijke karakter van deze opleiding? Download dan hier een leaflet met alle relevante achtergrondinformatie. De eerstvolgende opleiding start 16 januari 2012. 

Philipse Business School is supporter van Supervisorweb.  Terug naar Nieuws
Inloggen / Registreren
AFAS-logo.jpg

VANAD-GROUP-logo.png

Plantronics-logo.jpg

Supervisorweb copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag de disclaimer en het privacy reglement.
Supervised by Webspace Design