Home
Contact
LinkedIn Facebook twitter
Nieuws: MBO ers komen moeilijk aan werk
Datum: 2011, 17 February

 De contact center medewerker acteert gemiddeld genomen op MBO niveau. De combinatie van een vergrijzende en ontgroenende arbeidsmarkt maakt dat MBO-ers in snel tempo schaars worden. Dat is althans de voorspelling van deskundigen die ons een lange periode van krapte op de arbeidsmarkt in het vooruitzicht stellen. Op de korte termijn lijkt het nog mee te vallen: momenteel heeft in elk geval twaalf procent van de jongeren met een diploma van het middelbaar beroepsonderwijs heeft het moeilijk op de arbeidsmarkt. Vooral mensen die het laagste niveau van het MBO hebben genoten (MBO1), vinden moeilijk een baan.

D
at blijkt volgens De Telegraaf dinsdag uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht.Van de jongeren met een diploma op niveau 1 kan 53 procent na het verlaten van de school geen baan vinden. Het MBO kent in totaal vier niveaus.Het aantal werklozen onder MBO’ers is wel licht gedaald, vorig jaar vond nog dertien procent geen baan na het behalen van een diploma.

In hoeverrre wordt binnen jouw organisatie rekening gehouden met dit soort ontwikkelingen? Supervisorweb is op zoek naar cases bijvoorbeeld op het gebied van generatiemanagement. wil je ze delen met de Supervisorweb community? Mail naar info@supervisorweb.nl en we nemen contact met je op.Terug naar Nieuws
Inloggen / Registreren
SFCM-logo.jpg

logo-randstad.jpg

Plantronics-logo.jpg

Supervisorweb copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag de disclaimer en het privacy reglement.
Supervised by Webspace Design