Home
Contact
LinkedIn Facebook twitter
Nieuws: Over het nut van de MBO4 opleiding Contactcenter Teamleider
Datum: 2012, 19 January

Over het nut van de MBO4 opleiding tot Contactcenter Teamleider(advertorial)

Philipse Business School, supporter van Supervisorweb, biedt een 1 jarige erkende opleiding aan tot Contact Center Teamleider. Voor wie is deze opleiding bedoeld en wat komt er zoal aan de orde?

Officieel diploma
De opleiding tot Contactcenter Teamleider is een Ministerieel erkende beroepsopleiding voor (potentiële) middlemanagers in klantcontact organisaties. Afronding van deze opleiding levert dus een volwaardig MBO diploma op. Voor nogal wat klant contact professionals is dat interessant, bijvoorbeeld omdat zij al vroeg zijn gaan werken en nooit de diploma's hebben gehaald voor het niveau waarop ze daadwerkelijk actief zijn. De mogelijkheid om alsnog zo'n diploma te halen is dan erg aantrekkelijk. In onze arbeidsmarkt worden vaak immers wel concrete diploma's verlangd.

Doelgroep
De MBO4 opleiding is vooral interessant voor senior medewerkers en high potentials die een stap willen maken richting de functie van teamleider/supervisor. Daarnaast is het een opleiding die geschikt is voor project medewerkers, quality en support medewerkers die zich willen bekwamen in middlemanagement. Tenslotte is ook een uiterst interessante opleiding voor teamleiders en supervisors die willen groeien in hun huidige functie     

Leren en werken
Betekent deze opleiding dat je weer helemaal terug moet in de schoolbanken? Nee, het is een zogenaamd leerwerk traject. Dat betekent dat je één keer in de twee weken een lesdag volgt in Houten (vlak bij Utrecht). De overige tijd leer en werk je in je eigen beroepspraktijk. Daarnaast zul je af en toe privé tijd moeten spenderen om te werken aan opdrachten of lessen voor te bereiden. De combinatie van leren en werken maakt de studie voor praktisch iedereen dragelijk omdat je al lerend werkt of -als je het andersom bekijkt- werkend leert.

Verplichte onderdelen
Omdat het een officieel erkende opleiding is zijn er wel algemene onderdelen die het Ministerie van Onderwijs in de opleiding wil terugzien. Zo krijg je Nederlands en Engels en wordt er ook aandacht besteed aan rekenen. Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen maak je vooraf instaptoetsen om je niveau op deze gebieden aan te tonen. Een ander belangrijk element van dit type opleiding is dat praktijkbegeleiding vanuit je eigen organisatie verplicht is. Een leidinggevende moet bereid zijn om je gedurende de opleiding vanuit je werkgever te begeleiden. Uiteraard krijg je ook intensieve begeleiding vanuit de opleiding, maar een interne praktijkbegeleider is ook een must. Op zich is dat natuurlijk alleen maar prettig, omdat juist deze persoon precies weet hoe het intern is geregeld.

Persoonlijke ontwikkeling
Ondanks de verplichte elementen staat je persoonlijke ontwikkeling centraal in deze praktische opleiding. Je begint de studie als het ware met je eigen ontwikkelplan en dat is de leidraad gedurende de hele opleiding. Daarbij spelen ook de prestaties van je team(s) een belangrijke rol. Ook deze worden meegenomen in je opleiding. Er wordt toegewerkt naar concreet resultaat, voor jou en je team. De praktijk leert dat dit ook altijd lukt. Met andere woorden: met deze opleiding haal je niet alleen een waardevol diploma, maar jij en je team gaan ook beter presteren. Je maakt daarover zelfs concrete afspraken met je begeleider vanuit de opleiding. Richting je leidinggevende is dat vaak een interessant argument: je kunt nagenoeg garanderen dat je de investering in je opleiding zelf weer terugverdient met verbeterde prestaties.

Kosten
Over de kosten gesproken. De opleiding kost ruim 4.000 Euro per jaar, een bedrag dat je in principe voor elke MBO opleiding kwijt bent. Interessant is dat je werkgever en aanzienlijk deel van deze kosten kan terugvragen viade fiscale maatregel Wet Vermindering Afdracht loonbelasting. Philipse Business School is erg ervaren op dit gebied en ondersteunt werkgevers.

Programma opzet
Natuurlijk wil je meer weten over de inhoud van de opleiding. Download dan hier een leaflet met achtergrond informatie over de drie modules. Dit zijn Human Resources Performance Management, Team- en Projectperformance en Verander- en Verbetermanagement. Zoals je zult zien komen er veel onderwerpen aan bod, maar in de lesdagen is dat vooral op praktische wijze. Je praat er over met collega deelnemers &  je docent en je oefent. De opleiding is zo opgezet dat je de kennis die je opdoet de volgende dag al kunt toepassen in de praktijk. Realiseer je daarbij dat je ook veel kunt leren van de collega deelnemers uit andere bedrijven die je ontmoet tijdens de lesdagen in Houten.

Samengevat:

Opleiding: Ministerieel erkend vakdiploma
Duur: 1 jaar
Lesdagen: 20 (locatie Houten)
Opleidingsvorm: Leren en werken (BBL)
Type: Open inschrijving (je volgt lesdagen met collega's uit andere bedrijven)
Investering: 4.000 Euro excl. 19% BTW + 525 Euro BTW vrij
Opbrengst: officieel diploma + persoonlijk verbeterplan + afstudeerproject met rendementsdoelstelling
Meer informatie: wwww.philipsebusinessSchool.comTerug naar Nieuws
Inloggen / Registreren
SFCM-logo.jpg

cumula.PNG

logo-randstad.jpg

Supervisorweb copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag de disclaimer en het privacy reglement.
Supervised by Webspace Design