Home
Contact
LinkedIn Facebook twitter
Nieuws: Perfecte condooms! (column)
Datum: 2012, 06 June

De afgelopen jaren heb ik bij vele bedrijven te maken gehad met procesmanagement. In essentie fantastisch dat alles goed geborgd wordt in deze processen. Het maakt een boel inzichtelijk en geeft je ook de middelen om te sturen waar nodig. Zonder heldere en goede processen is het lastig om een organisatie te sturen.

Wat daadwerkelijk lastig is, is om goede processen te creƫren, te bewaken en eventueel ook weer aan te passen. Vooral dat laatste.

Zo las ik laatst ik een verhaaltje over ISO gecertificeerde condooms! Veilig zou je denken! De fabrikant voldeed aan alle vereiste om zichzelf ISO gecertificeerd te noemen. Alle bedrijfsprocessen keurig geregeld en altijd precies dezelfde condooms uit de machines. Ook de condooms met 2 gaatjes hadden altijd de gaatjes op dezelfde plek met dezelfde diameter?

Stel je nu eens voor dat je op de helpdesk van deze condoomfabrikant werkt! “Sorry mevrouw, wij kunnen u niet tegemoet komen in het onderhoud van u nog ongeboren kind, deze condooms zijn gemaakt onder de voorwaarden zoals wij dat hebben afgesproken en ook vermeld staan in de bijsluiter!”.

Hoe zou fijn zijn als alle klantadviseurs in Nederland wat coulanter zouden omgaan met hun klanten en ook zouden luisteren naar hun klanten. De klanten weten precies bloot te leggen waar de processen verbeterd kunnen worden. Werk jij als klantadviseur, senior of supervisor en denk je wel eens bij jezelf: “Wij zijn zo bedrijf die wel eens condooms met 2 gaatjes verkopen!” , ga dan eens met je leidinggevende praten en wees coulant richting je klant. Luister goed naar je klanten, en bedenk je dan bij iedere klant die je spreekt, die klachten heeft, of dit zo’n 2 gaatjes verhaal is.

Er zijn er maar weinig binnen grote organisatie die veel contact met de klanten hebben. Gebruik dit voordeel om je organisatie beter te maken.


Daniel (Danny) Zwarts

Manager KCC

(Voormalig Supervisor)Terug naar Nieuws
Inloggen / Registreren
SFCM-logo.jpg

Fintrex-logo.jpg

Skywalker-logo.jpg

Supervisorweb copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag de disclaimer en het privacy reglement.
Supervised by Webspace Design