Home
Contact
LinkedIn Facebook twitter
Nieuws: Software vervangt de Supervisor! (Column)
Datum: 2011, 31 August

Het werk van Supervisors zal grotendeels worden overgenomen door software! Zit hier waarheid in? Of geloof je –misschien tegen beter weten in- dat automatisering jou alleen maar zal dienen in je dagelijkse werk en dat je baan niet in gevaar komt. Als je kijkt naar de mate waarin contact centers zijn (over)geautomatiseerd, mag je op zijn minst veronderstellen dat er een kern van waarheid in mijn stelling zit. Toch?  

Schrikken
Even schrikken misschien, maar wees eerlijk. Dankzij de software die jou de administratie uit handen neemt, kun jij je volledig richten op waar je waarschijnlijk het beste in bent en wat je het leukste vindt: Mensen motiveren, ze iets leren, en ze daar waar nodig, aan het werk zetten. Anders kelderen ook jóuw prestaties. Maar goed, dat weet jij beter dan wie dan ook. Anders had je de contactcentercrisis niet overleefd. (Ingezet door financiële malaise en een vervelende cabaretier.) De volgende crisis is veel gevaarlijker: de supervisor vs. software crisis. Die crisis is ingezet door dezelfde technische vooruitgang die eerst jou het werk makkelijker maakt, maar later blijkt ook jou te kunnen overnemen

Google
Wist je dat talent management software (TMS) en employee performance management software, ‘the next big thing’ zijn in Silicon Valley. (De plek waar ook Google geboren is en waar Facebook tegenwoordig zetelt) De trend wordt zo ‘big’ omdat ze op Wallstreet gezien hebben dat er enorme vraag naar deze software is. TMS ontwikkelaar Cornerstone OnDemand is in maart dit jaar naar de beurs gegaan voor $900 miljoen met de belofte software te maken die werknemers weet te motiveren.

Kassagerinkel
Inmiddels is het kassagerinkel luid en duidelijk aangekomen in Silicon Valley. Zogenaamde motivatie apps, nu nog vooral bedoeld voor consumenten, schieten als paddestoelen uit de grond. Het niveau is nu nog een beetje kinderachtig, maar een succes is het al wel.

De bouwers van de huidige TMS software zijn nog voornamelijk nerds, mensen zonder mensenkennis. Anders zijn the new kids on the software Block, de aanstormende generatie ontwikkelaars. Zij hebben daadwerkelijk ervaring met motivatie management in de praktijk. Én ze hebben meer dan voorheen een passie voor motivatie van mensen. Als deze mensen in grote getale hun kennis en vaardigheden ‘omsmelten’ tot software, gaan we motivatie producten zien van een heel andere orde. 

Bemoeien
Het begin is er. Er ontstaat een geheel nieuwe categorie software die zich specifiek met motivatie management bezig houdt. En momenteel is zelfs al speciale motivatie management software voor contactcenters in ontwikkeling. De vraag is dus niet of supervisors door software worden vervangen, maar wanneer!

Ranjith Postma is arbeidsmotivatiedeskundige en heeft samen dr. Dick de Gilder (VU) motivatie management model Galalion® ontwikkeld. Hierover heeft hij al eerder op Supervisorweb geschreven en in bladen als Telecommerce. Inmiddels heeft hij (@ranjithpostma) Galalion® naar motivatie management software vertaald.Terug naar Nieuws
Inloggen / Registreren
openvaren.jpg

Skywalker-logo.jpg

KSF-logo.jpg

Supervisorweb copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag de disclaimer en het privacy reglement.
Supervised by Webspace Design