Home
Contact
LinkedIn Facebook twitter
Nieuws: Stress treft middenkader het hardst
Datum: 2010, 21 December

Onderzoek, waarover het Britse Management Today vandaag schrijft, lijkt aan te tonen dat middenkader vaker wordt getroffen door stress dan hoger management. De situatie in de UK is dermate ernstig dat een promotiecampagne wordt overwogen om 'mental healthcare' in organisaties te verbeteren. Bedrijven hebben daar zelf ook baar bij. Stress wordt door middlemanagers afgereageerd op uitvoerend personeel. Bovendien is er een reële kans op uitval van de betreffende managers.

In het onderzoek wordt gesproken over de 'management sandwich', de (vaak beklemmende) positie tussen personeel en hoger management. Te vaak, zo lezen we, wordt stress geïnterpreteerd als een (persoonlijk) teken van zwakte. En dat terwijl onderzoek door Mind aantoont dat middenkader gewoonweg minder prettige arbeidsomstandigheden heeft dan bijvoorbeeld hoger kader. Zo is het heel vanzelfsprekend dat er wordt overgewerkt en -nog gekker- dat daar geen beloning tegenover staat.

Hoe is de situatie in Nederland? Een interessante vraag. Hierover is tot op heden weinig bekend. Informatie over dit onderwerp is welkom. Mail Supervisorweb!

         Terug naar Nieuws
Inloggen / Registreren
Fintrex-logo.jpg

philipse.gif

Telecommerce-logo.jpg

Supervisorweb copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag de disclaimer en het privacy reglement.
Supervised by Webspace Design