Home
Contact
LinkedIn Facebook twitter
Nieuws:  Super supervisors: ze bestaan dus toch… (Column)
Datum: 2012, 10 February

En waar ontmoet je dergelijke lieden? Juist, op de SupervisorWeb Workshop ‘Management nieuwe stijl’. Bij aanvang van de workshop ging ik per toeval naast Gregory Penney (29) zitten.

adoptie
“Ik ben op mijn 3e geadopteerd en heb van mijn 10e tot 12e op een internaat gezeten, omdat ik enorm veel aandacht vroeg,” vertelde Gregory mij. “Toen ik elf was kreeg ik, omdat ik zo druk was, van mijn ouders een Commodore 64 computer om me te prikkelen. Dat gaf me de kans om mezelf te ontplooiien en maakte me rustiger.”

gestigmatiseerd
Maar, rustig geworden of niet, volgens Gregory was hij gestigmatiseerd als leerling die van een internaat afkwam en daardoor naar een school moest voor Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen (ZMOK). “Echter doordat ik me als kind heb kunnen ontplooiien door het spelen van games, ben ik uiteindelijk toch cum laude aan de UvA afgestudeerd in Engels.”

gamisch
“Dus stel dat je management op een gamische manier benadert,” ging Gregory verder, “dan kun je veel verder gaan omdat het werk zo leuk is. Je maakt door een koppeling van de game met social media, van het werk een sociale belevenis die dag en nacht doorgaat en zich in je privé domein begeeft. Mensen blijven dankzij intrinsieke motivatie zichzelf ontwikkelen, elkaars ambities aanwakkeren en loyaal tot aan het gaatje.”

aanraken
Gregory is inmiddels zelfstandig ondernemer. “Bij Cendris, mijn huidige opdrachtgever, mag ik zijn wie ik ben, omdat het hen niet uitmaakt hoe lang de weg is geweest die ik afgelegd heb. Het gaat hen erom dat je naar een plek gaat die er toe doet en dat je een bijdrage levert aan iedereen die je met je persoonlijkheid en je eigen verhaal ‘aanraakt’/touched op je weg daar naar toe.”

bromsnor
“Gaming geeft de ruimte aan een dergelijke visie.” In Noord Amerika, hij is geboren in Canada en kom er nog wel eens, is gaming in callcenters al heel groot. “Daar krijgen agents dus die ruimte tot zelfontplooiing waar ik het over had,” vervolgt Gregory, “en krijgen supervisors dus ook veel meer vrijheid en verantwoordelijkheid om daar leiding aan te kunnen geven. Dat is iets anders dan de hele dag de bromsnor moeten uithangen. Je bent dan echt inhoudelijk met mensen bezig. Met gaming krijgen supervisors echt de kans om een soort Super Supervisors te worden… Cendris is daar al heel ver in.”

Cendris mag wat mij betreft in haar handjes knijpen met zo’n Super Supervisor die met zijn heldere, door passie gedreven visie een voorbeeld is voor anderen, toch?

Ranjith Postma heeft samen met dr. Dick de Gilder (VU) een motivatie model ontwikkeld voor sales in contactcenters. Dit model hebben ze vertaald naar een game: www.galalion.com
 Terug naar Nieuws
Inloggen / Registreren
logo-randstad.jpg

logo-aspect.jpg

Plantronics-logo.jpg

Supervisorweb copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. Lees voor gebruik graag de disclaimer en het privacy reglement.
Supervised by Webspace Design